The Declining Empire Diaries

Thursday, January 13, 2005

Na co se muzete tesit

Z vlastni zkusenosti vim, ze blog musi zit, aby byl opravdu zajimavy... ten muj byl po par dnech nejmene dva tydny mrtvy, ale myslim, ze zase za chvili ozije. Abych naladil pripadne ctenare naznacim nyni par temat, o kterych bych chtel psat. Jelikoz je Amerika zemi, ktera je zejmena u nas opredena spoustou mytu, muzete mi sdelit, o cem byste se radi dozvedeli neco vic. Tak a ted slibovana temata (ne nutne v chronologickem poradku):
Stand up comics
Nekoureni v barech
Ironie Washingtonu
America divided
Map centrism
Cars
Jih

tak doufam, ze se zacnete tesit a me to donuti neco napsat

1 Comments:

  • Na to Nekouření v barech se docela těším. už vím, co to asi obnáší a myslím, že je to zajímavé téma. nezapomeň se taky zmínit o alkoholu v USA. Jih si také dovedu představit, ale u zbytku témat nemám moc tušení, co zamýšlíš. Možná by to chtělo trochu upřesnit."Map centrism" - to míníš uveřejnit mapu centra Syrakus nebo mluvit o americkém pocitu, že se nacházejí ve středu dění? Promiň, ale jsem mimo. Jaká ironie se skrývá za Washingtonem?

    Docela mě lákají ty komiksy a auta. Tentokrát právě proto, že přesně nevím, co se chystáš napsat. Komiks, to je docela velké téma. Troufneš si tak brzo na nějaké obecné soudy? Jsem zvědavá. A pokud jde o auta. chodí amíci ještě vůbec pěšky. A mají ještě nákupní ulice pro pěší nebo znají už jen nákupní centra.

    Jakou strukturu má vlastně takové typické americké město. U nás má obvykle středověké jádro nebo renesanční jádro. středověké s malými uličkami nebo renesanční s pravoúhelným náměstím. Navazují větší pseudohistorické domy 19. stoleí, činžáky první poloviny 20.století na konec panelákoá sýdliště. V současnosti nově také obchodní centra. Je to v USA podobné? Jak vypadá velkoměsto a jak malé středozápadní městečko? Univerzitní město, to je asi případ sám pro sebe.

    Tak mě napadá, že zajímavé téma by taky bylo zmínit se o bydlení. Jak amíci bydlí? Jaké mají místnosti? Jak jdou za sebou. Jak jsou velké? nechceš o tom napsat?
    belldandy

    By Anonymous Anonymous, at 7:50 AM  

Post a Comment

<< Home